Kina planlegger flere tiltak for å forbedre havneeffektiviteten under RCEP-rammeverket

Tollvesenet jobber med en rekke tiltak, inkludert å forkorte den totale havneklareringstiden for import og eksport, for ytterligere å forbedre havneeffektiviteten under rammeverket for regionalt omfattende økonomisk partnerskap, sa en senior tolltjenestemann.

Med GAC-planleggingen fremover og forberedelser for effektiv implementering av RCEP-bestemmelser knyttet til tollvesenet, har administrasjonen organisert en sammenlignende studie om tilrettelegging av grenseoverskridende handel under RCEP-rammeverket, og vil gi profesjonell støtte til beslutningstaking for å bedre skape en markedsorientert, legalisert og internasjonalisert havnevirksomhetsmiljø, sa Dang Yingjie, visegeneraldirektør for National Office of Port Administration ved GAC.

Når det gjelder implementeringen av tollinnrømmelser, sa tjenestemannen at GAC forbereder seg på å kunngjøre RCEP-tiltakene for administrasjon av opprinnelsen til importerte og eksporterte varer og administrative tiltak for de godkjente eksportørene, sortere prosedyrene for å anvende preferanseimport og eksportvisum under RCEP-rammeverket, og bygge et støttende informasjonssystem for å sikre bekvemmeligheter for bedrifter å avgi riktige erklæringer og nyte de behørige fordelene.

Når det gjelder tollbeskyttelse av immaterielle rettigheter, sa Dang at GAC aktivt vil oppfylle forpliktelsene fastsatt av RCEP, styrke samarbeidet og koordineringen med andre tollmyndigheter til RCEP-medlemmene, i fellesskap forbedre nivået på beskyttelse av immaterielle rettigheter i regionen, og opprettholde et gunstig forretningsmiljø.

Kinas utenrikshandel med de 14 andre RCEP-medlemmene beløp seg til 10,2 billioner yuan (1,59 billioner dollar) i fjor, og utgjorde 31,7 prosent av den totale utenrikshandelen i samme periode, viste data fra GAC.

Ivrig etter å legge bedre til rette for Kinas utenrikshandel, var den samlede klareringstiden for import over hele landet 37,12 timer i mars i år, mens den for eksport var 1,67 timer.Den samlede klareringstiden ble redusert med over 50 prosent både for import og eksport sammenlignet med 2017, ifølge Tollvesenets statistikk.

Kinas utenrikshandel utvidet vekstmomentumet i løpet av de første fire månedene, og landet fremmet fullt ut innsats for å koordinere veksten i denne sektoren.Utenrikshandelen økte med 28,5 prosent på årsbasis til 11,62 billioner yuan i perioden januar-april, opp 21,8 prosent i forhold til samme periode i 2019, viste siste tolldata.

Bortsett fra å ytterligere forkorte den totale havneklareringstiden for utenrikshandelsvarer, understreket Dang at regjeringen aktivt vil støtte den innovative utviklingen av havner i innlandsområder, og gi støtte til etablering av lasteflyplasser i innlandsområder med riktige forhold eller øke åpningen. av internasjonale passasjer- og lastruter ved eksisterende havner, sa hun.

Med felles innsats fra GAC, flere departementer og kommisjoner, har de regulatoriske dokumentene som må verifiseres i import- og eksportprosessen i havner blitt strømlinjeformet fra 86 i 2018 til 41, og falt med 52,3 prosent hittil i år.

Blant disse 41 typer forskriftsdokumenter, med unntak av tre typer som ikke kan behandles via internett på grunn av spesielle omstendigheter, kan de resterende 38 dokumenttypene søkes om og behandles online.

Totalt 23 typer dokumenter kan behandles gjennom "single window"-systemet i internasjonal handel.Selskaper trenger ikke å sende inn papirovervåkingssertifikater til tollvesenet siden automatisk sammenligning og verifisering gjøres under fortolling, sa hun.

Disse tiltakene vil effektivt forenkle bedriftsregistrering og arkiveringsprosedyrer, og tilby rettidig hjelp til bedrifter, spesielt små og mellomstore, for å løse problemene deres i både import og eksport, sa Sang Baichuan, professor i utenrikshandel ved University of International Business og økonomi i Beijing.

Med sikte på å øke støtten til utenrikshandelsbedrifter i landet og lette problemene deres, fremskyndet regjeringen i fjor prosessen med å gi tillatelse til landbruksprodukter og matimport, forkortet tiden for karanteneundersøkelse og godkjenning og tillot søknader som oppfyller kravene sendes inn og godkjennes samtidig.


Innleggstid: 22. mai 2021